GİB e-Arşiv Fatura uygulaması ile müşteri bilgilerine kolayca erişebilir, e-Arşiv Faturalarınızı hızlıca oluşturup gönderebilirsiniz.

Logo, GİB e-Arşiv Fatura uygulaması ile fatura düzenlenmesi için GİB portaline giriş yapma gerekliliğini ortadan kaldırarak Logo ERP programı üzerinden fatura hazırlama, gönderme ve muhasebeleştirme imkânı sağlıyor.

Mevzuata uyumluluk

GİB e-Arşiv Fatura uygulamasıyla faturalar, 509 Sıra No.lu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği’nde yer alan şartlara uygun olarak elektronik ortamda düzenleniyor, görüntülenebiliyor ve doğrulanabiliyor.

Yasal zorunluluk

Bir firma, vergi mükellefi olan bir müşterisi için düzenlediği toplam fatura tutarının vergiler dahil 2.000 TL’yi; vergi mükellefi olmayan müşterisi için ise vergiler dahil 5.000 TL’yi aşması durumunda GİB üzerinden e-Arşiv Fatura düzenlemekle yükümlüdür.

İş süreçlerinde daha yüksek hız ve erişilebilirlik

GİB e-Arşiv Fatura uygulamasından yararlanan Logo kullanıcıları, müşterilerinin bilgilerini kaydederek, e-Arşiv Faturalarını Logo ERP çözümlerinden hızlı ve kolay bir şekilde oluşturup muhasebeleştirebiliyor. Hazırlanan e-Arşiv Faturalara zahmetsizce ulaşabilen kullanıcılar, bu faturaları kolaylıkla listeleyebiliyor ve toplu olarak indirebiliyor.

Özellikler

İş gücü, zaman ve maliyet tasarrufu

GİB e-Arşiv Fatura uygulaması ile müşteri bilgilerine kolayca erişmek, e-Arşiv Faturalarını hızlıca oluşturup göndermek mümkün oluyor. Böylece zamandan, arşivleme ve iş gücü maliyetlerinden tasarruf sağlıyor.

GİB portalına girmeden fatura düzenleyebilme

e-Arşiv Fatura uygulaması ile GİB portaline giriş yapmaya gerek kalmadan hızlı bir şekilde e-Arşiv Faturanızı Logo ERP çözümlerinden oluşturulabiliyorsunuz.

Kolay ve hızlı fatura gönderimi

GİB e-Arşiv Fatura uygulaması, düzenlenen faturalara kolayca ulaşmayı ve gerektiğinde alıcılara e-posta ya da SMS ile anında gönderebilmeyi sağlıyor. Bu sayede fatura gönderim maliyetleri önemli ölçüde düşüyor.

ERP Entegrasyonu

GİB e-Arşiv Fatura uygulaması ile kullanıcılar, Logo ERP çözümleri üzerinden fatura oluşturabilir, düzenlenen faturaları muhasebeleştirebilir ve kolayca gönderebilir.

Zahmetsiz erişim

GİB e-Arşiv Fatura uygulaması, elektronik ortamda kesilmiş ve arşivlenmiş fatura bilgilerine geriye doğru sorgulama yaparak kolayca erişme imkânı sağlıyor. Kullanıcılar, eLogo’nun mobil uygulaması sayesinde GİB e-Arşiv Faturalarını diledikleri yerde ve zamanda düzenleyebiliyor, inceleyebiliyor ve listeleyebiliyor.

Sıkça sorulan sorular

GİB e-Arşiv Fatura iptali nasıl yapılır?

Özel ya da doğrudan entegrasyon yöntemini kullanan vergi mükellefleri, Gelir İdaresi Başkanlığı’na (GİB) iptal raporu göndererek, e-Arşiv Fatura için iptal talebinde bulunabilirler. Ayrıca GİB portali üzerinden mali mühür kullanarak da iptal talebi oluşturulabilir.

GİB e-Arşiv Fatura nasıl kesilir?

Vergi mükellefleri, Gelir İdaresi Başkanlığı’nın sisteminde yer alan “e-Arşiv Portal” modülü üzerinden e-Arşiv Fatura kesebilir. Söz konusu portaldeki “Belge İşlemleri” sekmesinin altında yer alan “e-Arşiv Fatura Oluştur” seçeneğine tıkladıktan sonra gerekli bilgileri tamamlamak gerekiyor.

GİB e-Arşiv Fatura'yı kimler kullanabilir?

Gelir İdaresi Başkanlığı’nın yayınladığı tebliğ sebebiyle 2.000 TL vergi mükellefleri ve 5.000 TL vergi mükellefi olmayan kişiler ve firmalar için düzenlenen faturaların e-Arşiv Fatura olarak bildirilmesi gerekiyor. İş süreçlerini hızlandırarak kolaylaştırmak, maliyetlerini düşürmek ve rekabette bir adım öne geçmek isteyen e-Fatura & e-Arşiv Fatura mükellefi olmayan ve vergi mükelleflerine/ nihai tüketicilere kesilen faturalarda GİB’in belirlediği fatura tutarlarını sağlayan müşteriler kullanabilir.

GİB e-Arşiv Fatura hangi faydaları sağlar?

GİB e-Arşiv Fatura çözümü ile kullanıcılar, Gelir İdaresi Başkanlığı’nın portaline giriş yapmaya gerek kalmadan e-Arşiv Faturalarını hızlı ve kolayca oluşturabilir. Diledikleri faturaları otomatik olarak e-posta ya da SMS yoluyla alıcılara iletebilen kullanıcılar, e-Arşiv Faturalarını listeleyip topluca indirme olanağına da sahip.

GİB e-Arşiv Fatura kullanmak için ne yapmalıyım?

eLogo sipariş portalından bu hizmeti ekleyerek direkt olarak kullanmaya başlayabilirsiniz.

eLogo Özel Entegratörlük Hizmeti nedir?

eLogo Özel Entegratörlük Hizmeti; 7/24 aktif çalışan, hızlı ve güvenli bir sistem sağlar. Böylece, ilgili işlemler teknik yeterliliğe sahip, Gelir İdaresi Başkanlığı’ndan özel entegrasyon izni almış hizmet sağlayıcısı eLogo’nun bilgi işlem sistemi tarafından gerçekleştirilir.

Bütün müşterilerime GİB e-Arşiv Fatura gönderebilir miyim?

e-Arşiv Fatura, e-Fatura kullanıcısı olmayan vergi mükelleflerine de kesilebilir ve gönderilebilir.